Notícies

TRISTAN

Us recordem que el proper dimecres 18 de Març de 2015, a les 19.00 hores, tindrà lloc l’estrena de l’òpera Tristan und Isolde de Richard Wagner.

Richard Wagner: Tristan und Isolde

Tristan und Isolde es un drama musical en tres actes. Llibret del compositor, basat en una llegenda medieval bretona segons la versió de Gottfried von Strassburg. Música de Richard Wagner. Estrenada el 10 de juny de 1865 en el Teatre de la Corte de Munich. Estrenada en el Gran Teatre del Liceu el 8 de novembre de 1899. Última representació en el Liceu, el 6 de setembre de 2012, en versió de concert.

Argument

Traïció, honor perdut, culpa i expiació, una passió desmesurada, obsessiva i transgressora, i el desig de la mort i l’oblit. Son els elements de Tristan and Isolde, una llegenda d’arrels celtes que narra l’amor tràgic entre un cavaller i una princesa que al llarg dels segles es va transformar en un mite fascinant per a escriptors i músics. Segons Friedrich Nietzsche, Richard Wagner va fer de la llegenda una òpera casi metafísica, que va transcendir el talent artístic del compositor, amb una partitura amb un peu en el romanticisme i un altre en la modernitat. Es una excepció no tan sols entre els títols wagnerians, si no també un misteri irresoluble a pesar de l’esforç d’artistes i pensadors, meravellats per la força atemporal d’aquesta historia d’amor. Segueix pertorbant.
En aquesta òpera contarem amb la direcció musical del mestre Valery Gergiev i amb las veus de Mikhail Petrenko i altres. També contarem amb l’Orquestra Simfònica del Teatro Mariinsky i de San Petersburg i el Cor del Gran Teatre del Liceu.