Notícies

THAÏS

Us recordem que el dimecres 1 de març de 2017, a les 20.00 hores, tindrà lloc  l’estrena de l’ òpera Thaïs  de J. Massenet (versió concert).

THAÏS
Jules Massenet
(versió concert)


Comèdia lírica en tres actes. Llibret de Louis Gallet. La estrena absoluta  va tenir lloc  a l’Opéra de París el 16 de març de 1894 .  S’estrena a Barcelona el 22 de febrer de 1905 al Gran Teatre del Liceu. La darrera representació al Liceu va ser el 8 de juliol de 2007 (versió concertant) i s’ha representat un total de 34 vegades.
 
L’òpera passa a Egipte. El monjo Athanaël vol convertir la cortesana Thaïs al cristianisme. Ella prova de seduir-lo, però ell es manté ferm fins que aconsegueix la conversió. Després de deixar-la en un monestir, s’adona que l’estima. Passat un temps, Athanaël somia amb Thaïs moribunda. Es desperta i corre al monestir, on la troba a punt de morir. Thaïs li agraeix la seva conversiò, Athanaël li confessa el seu amor, però ella no l'escolta i mor en profund èxtasi.
 
Amb Plácido Domingo en el repartiment, arriba una de les obres més representades de Massenet, en la qual el paper principal és de gran dificultat, només accessible a les cantants més virtuoses.
 
En aquesta òpera comptarem amb la direcció musical del mestre Patrick Fournillier i amb les veus de Plácido Domingo, Celso Albelo, Damián del Castillo, Germán Olvera, Nino Machaidze, Sara Blanch (guanyadora del Concurs Viñas 2016), Marifé Nogales, María José Suárez i Mercedes Arcuri. També comptarem amb l’Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu (Directora Cor: Conxita Garcia).


Aquesta òpera també es representarà el dia:

4 de març de 2017 a les 20:00h