Notícies

TEUZZONE

Us recordem que el proper divendres 24 de febrer de 2017, a les 20.00 hores, tindrà lloc  l’estrena de l’ òpera Teuzzone  d’ Antonio Vivaldi  (versió concert).


Teuzzone
Antonio Vivaldi
(versió concert)


Òpera en tres actes. Llibret d’Apostolo Zeno. La estrena absoluta a les Carnestoltes de 1719 al Teatro Arciducale, Màntua. S’estrena a Espanya, on també arriba durant el Carnaval amb Jordi Savall, que recupera aquesta peça barroca i la porta per primera vegada al Gran Teatre del Liceu després de gairebé tres-cents anys de la seva première.
 
L’òpera passa a la capital de l’Imperi Xinés en una època imprecisa. El príncep Teuzzone és l’hereu legítim del difunt emperador Troncone. Però Zidiana, la vídua d’aquest, intriga amb el governador Cino i el general Sivenio per prendre-li el poder. La rivalitat entre els personatges és el que acabarà desmuntant la trama i, per tant, portant el príncep al poder.

Teuzzone és l’òpera més exòtica del compositor i una de les més desconegudes, malgrat les fascinants àries que la integren.
 
En aquesta òpera comptarem amb la direcció musical del mestre Jordi Savall i amb les veus de Paolo López, Marta Fumagalli, Sonia Prina, Furlo Zanasi, Roberta Mameli, Aurelio Schiavoni i Carlo Allemano. També comptarem amb l’Orquestra Le Concert des Nations.


Aquesta òpera també es representarà el dia:

25 de febrer de 2017 a les 18:00h