Notícies

SIEGFRIED

Us recordem que el proper dimecres 11 de març de 2015, a les 19.00 hores, tindrà lloc l’estrena de l’òpera Siegfried de Richard Wagner.

Richard Wagner: Siegfried

Siegfried es un drama musical en tres actes. Segona jornada de la tetralogia Der ring des Nibelungen (L’anell del nivelungo). Llibret i música de Richard Wagner. Estrenada el 16 d’agost de 1876 en el Festpielhaus de Bayreuth. Estrenada en el Gran Teatre del Liceu el 15 de novembre de 1900. Última representació en el Liceu, el 30 de juny de 2004.

Argument

Siegfried es la tercera part de la tetralogia,  es un viatge des de el món dels deus fins les cloaques de la política humana, des de les profunditats del Rin fins el foc que destruirà el Walhalla, la morada dels deus. El cicle dirigit per Robert Carsen mostra en una producció espectacular com el ser humà viola las lleis de la naturalesa en un impuls autodestructiu. La obligada reconciliació amb la naturalesa es el missatge de Richard Wagner.
 
Diu Carsen: “Vivim i sofrim la destrucció de la naturalesa por la avarícia del poder. Escasseja l’aigua i la contaminem, igual que la terra i l’aire. Wagner ja va vaticinar que les lleis de la naturalesa i del ser humà han seguit camins divergents, que mai hem entès el que la naturalesa ens  donava. ¿Podem seguir així?”

En aquesta òpera contarem amb la direcció musical del mestre Josep Pons i amb les veus de Lance Ryan, Irene Theorin, Albert Dohmeu, Peter Bronder, Jochen Schmeckennecher, Ewa Podlés, Andreas Hörl i Cristina Toledo. També contarem amb l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

Aquesta òpera també es representarà els següents dies:

13, 17, 19, 21, 23 de març de 2015 a les 19:00h
15 de març de 2015 a les 17:00h