Notícies

QUARTETT

Us recordem que el proper dimecres 22 de febrer de 2017, a les 20.00 hores, tindrà lloc  l'estrena de l' òpera Quartett  de L. Francesconi.


Quartett
Luca Francesconi


Òpera en un acte. Llibret i música de Luca Francesconi. La estrena absoluta de la primera versió va tenir lloc al Teatro Alla Scala de Milà el 26 d'abril del 2011. S'estrena a Espanya al Gran Teatre del Liceu.
 
Quartett una òpera en tretze escenes, en què un home i una dona es retreuen amb desvergonyida mordacitat el passat, el present i el futur de la seva sexualitat fins a destruir-se. El germen de la discussió resideix en la voluntat de la marquesa de Merteuil d'aconseguir, per venjar-se d'un antic amant, que el vescomte de Valmont sedueixi Cécile, una jove que acaba de sortir d'un convent. La marquesa de Merteuil argumenta amb explícites referències a les antigues relacions entre ells dos, a l'interès sexual de Valmont per Madame Tourvel i ridiculitza els sentiments associats, habitualment, a la sexualitat com l'amor, la fidelitat o el matrimoni. 

Quartett és el resultat de l'art que hi han aportat la novel.la del francès Laclos (Les relacions perilloses, 1782), la versió teatral de la novel.la (Quartett, 1980) de l'alemany Heiner Müller, el llibret i la música de l'òpera (2011) de l'italià Luca Francesconi que compon una obra que reflexiona sobre la decadència de certes classes socials. El muntatge  que n'ha fet el català Àlex Ollé de La Fura dels Baus que s'estrenà el 2011 al Teatro alla Scala de Milà, se situa en una caixa suspesa a l’escenari que representa l’aïllament emocional dels personatges. El títol Quartett es refereix als quatre personatges de l'obra.

L’Orquestra del Liceu es combina amb la música preenregistrada i tractada electrònicament d’una altra orquestra, que emet el so per damunt dels caps de l’audiència. Una experiència immersiva i irrepetible.

És una producció del Teatro alla Scala de Milà.

En aquesta òpera comptarem amb la direcció musical del mestre Peter Rundel i amb les veus de Robin Adams i Allison Cook. També comptarem amb l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.


Aquesta òpera també es representarà els següents dies:

26 de febrer de 2017 a les 18:00h
27 de febrer; 2 i 3 de març de 2017 a les 20:00h