Notícies

OTELLO

Us recordem que el proper dijous 21 de gener de 2016, a les 20.00 hores, tindrà lloc  l’estrena de l’ òpera Otello de G. Verdi.

Otello
Giuseppe Verdi


Òpera en quatre actes amb música de Giuseppe Verdi i llibret en italià d'Arrigo Boito, a partir de l'obra de William Shakespeare Otello, el moro de Venècia. Va ser la penúltima òpera de Verdi, i es va estrenar al Teatre alla Scala de Milà, el 5 de febrer de 1887. Estrenada a Barcelona, al Gran Teatre del Liceu el 19 de novembre de 1890. L'última representació va ser el 27 de febrer de 2006 i s'ha representat al Liceu un total de 156 vegades.

Otello ―tant la tragèdia de Shakespeare com l’òpera de Verdi― narra com un general
general moro de raça negra al servei de Venècia, enamorat de Desdèmona, la seva esposa ( filla d’un senador venecià ) és víctima de la intriga d’un militar ressentit, Iago, que li fa creure que Desdèmona l’enganya amb un oficial, Cassio.

Al primer acte, Iago aconsegueix que Cassio sigui empresonat per aconseguir que, al segon acte, Desdèmona intercedeixi per ell davant d’Otello, el qual confirma així les sospites que Iago li havia inoculat. Al tercer acte, Iago ofereix a Otello la prova de l’adulteri: el mocador que Desdèmona havia regalat a Otello ara el posseeix Cassio. L’engany (Iago li ha pres el mocador a Emília, que és la seva dona i la serventa de Desdèmona) convenç Otello de l’adulteri. I al quart acte, foll de gelosia, Otello assassina Desdèmona i es suïcida.

L’admiració de Verdi per Shakespeare era tanta que les seves dues últimes obres estan basades en textos del dramaturg britànic, essent Otello la penúltima i Falstaff l’última.

La producció, a l’interior d’un vaixell als nostres dies, posa l’accent en el  realisme d’una guerra que conté la història d'amor i els personatges.

És una producció de la Deutsche Oper Berlin.

En aquesta òpera comptarem amb la direcció musical del mestre Philippe Auguin i amb les veus de José Cura / Stuart Neill / Carl Tanner, Ermonela Jaho / Maria Katzarava, Marco Vratogna / Ivan Inverardi, Alexey Dolgov, Vicenç Esteve Madrid, Roman Ialcic, Olesya Petrova i Damián del Castillo. També comptarem amb l’Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu (Directora Cor: Conxita Garcia) i amb el Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers (Director del Cor: Josep Vila Jover).

Aquesta òpera també es representarà els següents dies:

26, 27 i 29 de gener; 1, 4 i 5 de febrer de 2016 a les 20:00h
31 de gener de 2016 a les 18:00h
7 de febrer de 2016 a les 17:00h