Notícies

NORMA

Us recordem que el proper diumenge, 8 de febrer de 2015, a les 18.00 hores, tindrà lloc l’estrena de l’òpera Norma de Vincenzo Bellini

 
Vincenzo Bellini : Norma

Norma és una òpera en dos actes de Vincenzo Bellini, amb llibret de Felice Romani, basat en l’obra d'Alexandre Soumet. Fou estrenada al Teatre de La Scala de Milà el 26 de desembre de 1831. Estrenada al Gran Teatre del Liceu al 16 d'octubre de 1847. Darrera representació al Liceu, el 30 de juliol de 2007.
És una òpera de bel canto, el personatge protagonista de la qual, Norma, es considera com un dels més difícils del repertori de soprano. En el segle XX poques cantants el van poder interpretar amb èxit. Destaquen, tanmateix, les interpretacions de Rosa Ponselle, en els anys 20, Joan Sutherland i Maria Callas en els anys 50 i 60. A finals del segle es va imposar la interpretació de Montserrat Caballé.
No sols és l'obra mestra i més coneguda de Bellini, sinó la més universal i la que millor aguanta el pas dels anys. L'enlluernadora ària casta diva és una de la grans peces del bel canto.
 
Argument

Norma és una sacerdotessa que, malgrat el vot de castedat, manté un idil•li amb el governador romà Pollione. Norma, prova d'impedir la rebel•lió contra Roma, confiant que arribi la pau i el retorn de l'estimat als seus braços. Pollione, però, s'enamorarà d'Adalgisa, una altra sacerdotessa druida. Norma, desenganyada, convenç als druides perquè ataquin Roma. Pollione viola el temple per raptar Adalgisa. El duen pres i Norma li proposa una alternativa: morir a la foguera o anar-se'n de la Gàl•lia sense Adalgisa, la qual morirà com a sacerdotessa renegada. Pollione no accepta l'oferta, demana clemència per a la seva estimada i que sigui ell l'executat. En veure que Pollione és lleial a Adalgisa, Norma es fa còmplice de la traïció i explica als druides que ella mateixa és la sacerdotessa deslleial. Pollione penedit pel seu comportament i admirat pel valor i l'amor de Norma, prenent-li la mà, avança cap a la pira.
 
En aquesta òpera comptarem amb la direcció musical del mestre Renato Palumbo i amb les veus de Sondra Radvanovsky / Tamara Wilson, Ekaterina Gubanova / Annalisa Stroppa, Gregory Kunde / Andrea Care, Raymond Aceto / Simon Orfila, Francisco Vas i Anna Puche. També comptarem amb l'Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu.

Aquesta òpera també es representarà els següents dies:

9,11,12,14,15,17 de febrer de 2015 a les 20:00h