Notícies

LA FLAUTA MÀGICA

Us recordem que el proper dilluns 18 de juliol de 2016, a les 20.00 hores, tindrà lloc  l'estrena de l' òpera Die Zauberflöte de W.A.Mozart

Die Zauberflöte
Wolfgang Amadeus Mozart


La flauta màgica (en alemany Die Zauberflöte), , és un singspiel (òpera còmica alemanya) en dos actes de Wolfgang Amadeus Mozart, amb un llibret d'Emanuel Schikaneder. La primera representació va tenir lloc a Viena el 30 de setembre de 1791, al Theater auf der Wieden, dos mesos abans de la mort de Mozart, i el rol de Tamino fou interpretat pel tenor Benedikt Schack, gran amic de Mozart. A Catalunya no s'estrenà fins al 15 de gener de 1925 al Gran Teatre del Liceu.Darrera representació al Liceu el 28 d’ abril de 2012. S'ha representat al teatre un total de 61 vegades.

Síntesi argumental

La Flauta Màgica explica com un jove príncep ,Tamino, atacat per una serp,és salvat per tres serventes de la Reina de la Nit, que li promet la seva filla Pamina si la salva del malvat Sarastro.
A Tamino l'acompanya en aquesta aventura, Papagueno, un home natural (més instintiu que reflexiu) que aconsegueix també l'amor d'una dona que se li assembla, Papaguena, amb la qual comparteix la seva simplicitat i la seva alegria de viure. Tamino  troba Pamina i coneix que Sarastro la protegeix de la mare. Enfrontat a tres proves per aconseguir Pamina, Tamino les supera, mentre que la reina, furiosa, intenta arribar a ells i és finalment vençuda.

La Flauta Màgica és un singspiel, o sigui una òpera pensada per a ser molt popular, plena d'efectismes imaginatius i màgics. És una obra plena de simbolismes i referències a la maçoneria. Va ser la darrera òpera de Mozart, qui la va dirigir a la seva estrena, poc abans de morir.

Dramaturgia

Els responsables de la producció són un grup de dramaturgs i de creatius d'audiovisuals. Són Suzanne Andrade, Barrie Kosky i Paul Barritt, el grup 1927.

Com és un singspiel (espectacle popular amb una part de text recitat) els dramaturgs opten per elements màgics d'un gran efectisme teatral i un argument fantasiós amb un final feliç.

És una producció de la Komische Oper Berlín.

En aquesta òpera comptarem amb la direcció musical del mestre Henrik Nánási i amb les veus de Dimitry Ivashchenko/Thorsten Grümbel, Allan Clayton/Adrian Strooper, Olga Pudova/Christina Poulitsi, Maureen McKay/Adela Zaharia, Julia Giebel, Dominik Köninger/Tom Erik Lie, Peter Renz/Ivan Tursic i d'altres, tots ells membres de la Komische Oper Berlin. També comptarem amb l'Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu (Directora Cor: Conxita Garcia).

Aquesta òpera també es representarà els dies:

20, 21, 22, 26, 27 i 28 de juliol de 2016 a les 20:00 hores
24 de juliol de 2016 a les 17:00 hores
23 de juliol de 2016 a les 18:00 hores