Notícies

IOLANTA

Us recordem que el proper dijous, 10 de gener de 2013, a les 20.00 hores, tindrà lloc l’estrena de l’òpera “Iolanta” de P.I. Txaikovski.



Piotr Illitx Txaikovski: Iolanta (en versió concert)

Iolanta (Sant Petersburg, 1892), obra de refinat lirisme, es situa en l’època medieval a les muntanyes del sud de França.

Aquesta òpera es divideix en quatre escenes i està representada en versió de concert.

Escena 1. Iolanta és una princesa cega de naixement, però mai ningú no li ha parlat de la seva condició ja que el seu pare l’ha envoltat de persones que li han ocultat l’existència del sentit de la vista per evitar-li el dolor de saber que és invident. En aquesta primera escena, en un bell jardí del palau reial, les seves amigues li porten flors i canten per a ella.

Escena 2. El rei arriba amb un metge oriental que assegura tenir el remei per donar la vista a Iolanta, però només serà eficaç si ella pren consciència de la seva realitat, a la qual cosa s’oposa el pare protector.

Escena 3. Iolanta està promesa amb Robert, que tampoc sap que ella és cega. Arriben Robert i el cavaller Vaudémont i Robert fuig pensant que Iolanta és una bruixa. Vaudémont es queda i s’adona de la seva ceguesa, s’enamora de la princesa, li explica el que és la llum i el color i diu que està disposat a casar-s’hi.

Escena 4. Els joves són descoberts. Vaudémont jura el seu amor, afirmant que no li importa que Iolanta sigui cega. El rei està furiós amb l'home que li ha revelat el secret a la seva filla, però el metge intervé dient que ara que Iolanta sap què són la llum i el color i desitja veure, podrà ser curada. No obstant això, el rei amenaça de mort a Vaudémont si el tractament del metge falla. Robert torna, i manifesta que s'ha enamorat d'una altra noia. El rei cancel•la el compromís amb Robert i dóna la mà de Iolanta a Vaudémont. El remei funciona i Iolanta pot veure.


En aquesta òpera contarem amb la direcció musical del mestre Valeri Gergiev i amb les veus de Anna Netrebko, Sergei Skokhodov, Alexander Gergalov, Sergei Alexashkin, Edem Umerov, Andrei Zorin, Yuri Vorobiev, Eleanora Vindau, Ekaterina Sergeeva i Natalia Evstafieva. També contarem amb l’Orquestra Simfònica i Cor del Teatre Mariinski de Sant Petersburg.


Aquesta òpera també es representarà el següent dia:

13 de gener de 2013 a les 17:00h