Notícies

IL VIAGGIO A REIMS

Us recordem que el proper dimecres 13 de setembre de 2017, a les 20.00 hores, tindrà lloc  l'estrena de l' òpera Il viaggio a Reims  de G. Rossini.Il viaggio a Reims
Gioachino Rossini


Dramma giocoso en un acte, llibret de Luigi Balocchi. L'estrena absoluta va ser el 19 de juny de 1825 al Théâtre Italien de París. Al Liceu es va estrenar el 10 de març de 2003 en el que s'ha representat un total de 12 vegades.
 
L’argument de l’òpera es desenvolupa a Reims, la ciutat on el primer rei dels francs fou batejat i on antigament van ser coronats els reis de França. Per això, Carles X s'hi volgué coronar el dia 29 de maig de 1825 per retornar als antics costums de la monarquia francesa.
 
L'òpera ens situa la vigília del dia de la coronació, quan un grup d'aristòcrates es disposen a viatjar per assistir a la coronació del rei. Ens trobem amb uns personatges que volen tipificar el caràcter de cadascuna de les nacions d'Europa. Després de les convulsions de la Revolució Francesa i de les guerres napoleòniques, semblava que l'antic ordre s'havia restaurat i que els acords internacionals garantien la pau a Europa.
 
Es tracta d’una peça enginyosa, Il viaggio a Reims conté un enfilall d'àries i peces concertants (com l'escrita per a catorze veus) d'una qualitat i originalitat indiscutibles, moltes de les quals Rossini «va reciclar» tres anys més tard per a Le Comte Ory. Cal destacar el competent equip vocal format per intèrprets rossinians de referència i talents joves i incipients, cal sumar-hi la direcció musical de Giacomo Sagripanti, especialista en Rossini i guanyador dels International Opera Awards de Londres com a millor director musical jove el 2016.
 
L'escenografia és del propi director d'escena Emilio Sagi i consisteix en nou gandules disposades en filera i que en la segona part de l'espectacle es convertiran en nou cadires igualment arrenglerades perquè s'hi asseguin els protagonistes de l'òpera. Aquest espai recrea l’ambient de un balneari on es ve a descansar i, de passada, es pot gaudir de tractaments de bellesa de la pell i del cos. És un espai perfecte per aquests aristòcrates indolents i hedonistes que no tenen res a fer en tot el dia. Emilio Sagi, com Rossini, sap que l'òpera fa una paròdia d'aquesta gent perfectament prescindible així com Carles X, durà només sis anys, també es va convertir per als francesos. Emilio Sagi converteix l’opera en un enginyós joc escènic.
 
L’opera ha estat coproduïda per el Rossini Opera Festival (Pesaro) i el Teatro Real (Madrid).
En aquesta òpera comptarem amb la direcció musical del mestre Giacomo Sagripanti i amb les veus de Irina Lungu / Adriana González, Maite Beaumont / Marina Viotti, Sabina Puértolas / Leonor Bonilla, Ruth Iniesta / Marigona Qerkezi, Taylor Stayton / Juan de Dios Mateos, Lawrence Brownlee / Levy Sekgapane, Roberto Tagliavini / Baurzhan Anderzhanov, Pietro Spagnoli / Pedro Quiralte, Carlos Chausson / Vincenzo Nizzardo, Manel Esteve / Gurgen Baveyan, Alessio Cacciamani, Jorge Franco, Paula Sánchez-Valverde, Marzia Marzo, Tamara Gura, Beñat Egiarte i Carles Pachón. També comptarem amb l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.


Aquesta òpera es representarà els següents dies:

14, 15, 18, 19 i 20 de setembre de 2017 a les 20:00h
17 de setembre de 2017 a les 18:00h