Notícies

I PURITANI

Us recordem que el proper divendres 5 d’octubre de 2018, a les 20:00 hores tindrà lloc l’estrena de l’opera I puritani.

I puritani
Vincenzo Bellini


Ópera en tres actes. Llibret de Carlo Pepoli. L’estrena absoluta fou el 24 de gener de 1835 al Théâtre des Italiens de Paris. Es va estrenar a Barcelona el 14 de desembre de 1836 en el Teatre de la Santa Creu. Es va estrenar en el Liceu el 17 de maig de 1848 i l’última representació fou el 15 de febrer de 2001. S’ha representat un total de 106 cops.

En el primer acte, a Plymouth, en plena guerra entre puritans i reialistes, trobem a Riccardo tornant de la guerra i aquest s’assabenta que Elvira està enamorada d’un reialista anomenat Arturo. Lord Valton convençut per Giorgio permet a Elvira casar-se amb Arturo. Durant les noces Arturo s’assabenta que Lord Valton ha de detenir una espia i descobreix que es tracta de la dona del rei Carles I. Arturo aconsegueix fugir amb Enriqueta disfressant-la amb el vel d’Elvira. En veure que Arturo ha fugit Elvira creu que l’ha abandonada i embogeix.

En el segon acte Giorgio i Riccardo parlen sobre Arturo ara considerat un fugitiu i condemnat a mort per ajudar a fugir a Enriqueta. En veure a Elvira embogida per la fortalesa comenten que morirà de pena si Arturo mor.

En el tercer acte i uns mesos després Elvira està cantant quan Arturo apareix per reunir-se de nou amb ella. Però Riccardo acompanyat per uns soldats declara la pena de mort a Arturo. En el últim instant Arturo és perdonat per ordre d’Oliver Cromwell. Finalment Arturo i Elvira poden gaudir junts de la seva felicitat.

En aquesta òpera comptarem amb la direcció musical del mestre Christopher Franklin i amb les veus de Gianfranco Montesor, Marko Mimica, Fernando Radó, Javier Camarena, Celso Albelo, Mariusz Kwiecien, Andrei Kymach, Emmanuel Faraldo, Lidia Vinyes-Curtis, Pretty Yende i Maria José Moreno. També comptarem amb l’Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu (Directora del Cor: Conxita Garcia).

Aquesta òpera també es representarà els següents dies:

5, 8, 10, 11, 13, 16 i 19 d’octubre de 2018 a les 20:00h
14 d’octubre de 2018 a les 17.00h
7 i 21 d’octubre de 2018 a les 18:00h