Notícies

I CAPULETI E I MONTECCHI

Us recordem que el proper dimarts 17 de maig de 2016, a les 20.00 hores, tindrà lloc  l’estrena de l’ òpera I Capuleti e i Montecchi  de V. Bellini. 

I CAPULETI E I MONTECCHI
VINCENZO BELLINI

Tragèdia lírica en dos actes. Llibret de Felice Romani. Estrenada l’11/03/1830 al Teatro La Fenice de Venècia. Estrenada al Liceu el 08/06/1854. Darrera representació al Liceu el 08/03/1985. S’ha representat al teatre 24 vegades. 
 
L’amor apassionat de dos joves determinats a defensar-lo no el pot destruir l’odi entre les seves famílies. Només la mort ho farà. Això és el que explica la tragèdia de Shakespeare i el que, malgrat diferir del text anglès, segueix sent el tema essencial de l’òpera de Bellini.
 
L’acció se situa a Verona dividida entre el clan dels Montecchi (el de Romeo) i el dels Capuleti que lidera el pare de Giulietta, Capellio. Quan comença l’òpera, els Capuleti estan determinats a venjar la mort del fill de Capellio a mans de Romeo. L’enfrontament és inevitable i l’amor de Romeo i Giulietta, impossible. Per això Romeo vol la reconciliació dels clans i proposa segellar-la amb el seu casament amb Giulietta. Quan els Capuleti ho refusen, l’acció es precipita: Romeo intenta inútilment fugir amb Giulietta i, quan fracassa, es presenta d’incògnit al casament forçat de Giulietta amb Tebaldo (el seu promès oficial) i provoca un enfrontament que separa definitivament els amants. Quan tot sembla perdut, un amic de Romeo suggereix a Giulietta que prengui un beuratge que simularà la seva mort. Giulietta se’l veu, però quan Romeo creu veure a Giulietta morta, se suïcida. I ella, quan es desperta i veu a Romeo mort, incapaç de suportar-ho, es mor sobre el seu cos.


És una producció de la Bayerische Staatsoper (Munic) i San Francisco Opera.

En aquesta òpera comptarem amb la direcció musical del mestre Riccardo Frizza i amb les veus de Joyce DiDonato/Silvia Tro Santafé, Patrizia Ciofi/Ekaterina Siurina, Antonino Siragusa/Celso Albelo, Simon Orfila i Marco Spotti. També comptarem amb l’Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu (Directora Cor: Conxita Garcia).

Aquesta òpera també es representarà els dies:

20, 23, 25, 26, 28 i 31 de maig i 1 de juny de 2016 a les 20:00 hores

29 de maig de 2016 a les 17:00 hores

22 de maig de 2016 a les 18:00 hores