Notícies

GÖTTERDÄMMERUNG

Us recordem que el proper diumenge 28 de febrer de 2016, a les 17.00 hores, tindrà lloc  l’estrena de l’ òpera Götterdämmerung  de R. Wagner.


Götterdämmerung
(El capvespre dels déus)
Richard Wagner

Drama musical en un pròleg i tres actes. Tercera jornada de la tetralogia Der Ring des Nibelungen (L’anell del nibelung). Llibret de Richard Wagner. Estrenada el 17 d’agost del 1876 al Festpielhaus de Bayreuth. Estrenada a Espanya, al Liceu el 16 de novembre del 1901. La darrera representació va ser el 7 de juliol del 2004 i s'ha representat al Liceu un total de 68 vegades.

Síntesi argumental
Les tres Nornes, filles d’Erda, teixeixen la corda del destí, repassant els esdeveniments anteriors. De sobte, la corda es trenca, i les Nornes tornen amb la seva mare. Brünnhilde anima Siegfried a emprende noves accions heroiques. Com a penyora del seu amor, Siegfried li dóna l’anell aconseguit a la cova de Fafner i  surt a la reserca d’aventures. Troba Gunther i Gutrune, de la qual s’enamora desprès de beure d’una copa drogada, tot oblidant Brünnhilde. Llavors , amb l’aparença de Gunther,segresta Brünnhilde perque es casi amb el Günther real.
 
En sentir-se  traïda, Brünnhilde demana a Hagen com el pot matar, però s’adona massa tard que ha estat ell qui els ha enganyat a tots dos per aconseguir l’anell.

Brünnhilde ara és concient de tot, ordena preparar una pira funerària per al seu estimat Siegfried, s’acomiada de Wotan i torna a les filles del Rin l’anell abans de llançar-se a la pira encesa.

El foc destrueix el Walhalla el món dels déus ha arribat a la seva fi. 

Sota la direcció de Robert Carsen i Patrick Kinmonth es mostra com l’ésser humà viola les lleis de la natura en un impuls autodestructiu.

És una producció del Bühnen der Stadt Köln (Colònia).

En aquesta òpera comptarem amb la direcció musical del mestre Josep Pons i amb les veus de Lance Ryan, Samuel Youn, Hans Peter König, Oskar Hillebrandt, Iréne Theorin, Jacquelyn Wagner, Michaela Schuster, Cristina Faus, Pilar Vázquez, Isabella Gaudí, Anna Alàs i Marina Pinchuk. També comptarem amb l’Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu (Directora Cor: Conxita Garcia).

Aquesta òpera també es representarà els següents dies:

3, 7, 11, 14 i 19 de març de 2016 a les 19:00h