Notícies

DISTINCIÓ" AD STUDIA HUMANITATIS FOVENDA"


Barcelona, 12 de setembre 2016


Benvolgut soci/a,

En la meva qualitat de President de la Societat del Gran Teatre del Liceu, em plau comunicar-li que la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha acordat atorgar la distinció “Ad studia humanitatis fovenda” (“Per a l’afavoriment de les humanitats”) a títol institucional a la nostra entitat.

Aquesta distinció es lliurarà per primera vegada el curs 2016-2017, és de caire honorífic, i suposa el  reconeixement de l’esperit de col.laboració de la Societat del Gran Teatre del Liceu amb la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB.

El 13 de gener de 2011 es va signar un conveni de col•laboració entre la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Societat del Gran Teatre del Liceu que s’ha concretat en l’encàrrec de digitalització, catalogació, classificació i estudi  del fons de l’arxiu històric, en l’ oferiment de places de pràctiques per als estudiantes del Grau de Musicologia de la UAB i en la interrelació constant amb els grups de recerca del Departament d’Art i Musicologia i la Biblioteca d’ Humanitats.

L’arxiu de la Societat del Gran Teatre del Liceu és un dels arxius de teatre d’òpera més importants del món. S’ha conservat i reflexa l’activitat des de la seva fundació el 1847 fins pràcticament l’actualitat de manera continuada.

 L’acte de lliurament tindrà lloc el dijous 6 d’octubre a les 12.00 del migdia a l’Auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona - que es troba a Bellaterra, Cerdanyola - , en el marc de l’acte d’inauguració del curs 2016-17 de la Facultat, i que serà presidit per la Mgfca. Rectora Sra. Margarita Arboix.

Ens agradaria molt poder comptar amb la seva presència en aquest acte de reconeixement a la nostra entitat i de la que vostè forma part, per al qual estan especialment convidats. En el cas que desitgi assistir preguem es posi en contacte amb la nostra Secretaria per fer-li una reserva.

Rebi una cordial salutació.


Sr. Javier Coll