Notícies

ACTUEM PEL LICEU

Barcelona, 17 de desembre de 2012

Benvolgut soci/a:

Com hauran seguit durant la passada setmana en la majoria de mitjans de comunicació, el Liceu està immers en una difícil situació econòmica que pot posar fins i tot en perill la finalització de l'actual temporada.

Els dos grans motius causants d'aquesta situació són:

a) La sobtada retirada sense previ avís d'un 33'5 % de la subvenció promesa pel Ministeri de Cultura (3,5milions d'euros) a la qual cal afegir les rebaixes ja realitzades en temporades anteriors pel propi Ministeri i les tres restants administracions que conformen el Consorci del Gran Teatre del Liceu (Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i Diputació de Barcelona)
b) La caiguda del públic motivada bàsicament per la situació de crisi en la qual ens trobem immersos que s'ha vist agreujada en incrementar el Govern l'IVA en res menys que 13 punts percentuals.Davant aquesta lamentable situació el Teatre ha de prendre unes mesures a curt termini amb que pal•liar la falta de recursos per finalitzar la temporada i que es resumeixen en la captació de fons per un import de 4 milions d'euros que es pretenen recaptar de la següent forma:
a) Macro mecenatge amb la pretensió de recaptar 2'5 milions d'euros a través de l'aportació de grans empreses multinacionals així com de la petita i mitjana empresa. Les gestions per tractar d'arribar a aquesta quantitat les farà l'equip del Teatre acompanyat i recolzat pels representants de les administracions públiques.
b) Micro mecenatge amb la intenció de recaptar 1'5 milions d'euros procedents de la societat civil a través de la recentment creada Plataforma “Actuem pel Liceu”.
c) Mecenatge Internacional a través de la societat pràcticament constituïda “Liceu Barcelona American Society”.

En el segon dels anteriors apartats és on la nostra Associació cobra protagonisme doncs al costat del Círculo del Liceo, “Amics del Liceu”, Conservatori del Liceu, “Asociació de Liceistes del 4rt. i 5é pis” i uns altres membres de la societat civil hem creat una plataforma denominada “Actuem pel Liceu”. L'objectiu de la plataforma és el d'aconseguir per tant el suport econòmic suficient per salvar la temporada 12/13 i ha de quedar clar que es tracta d'una acció puntual que es desenvoluparà al llarg dels propers sis mesos, doncs per a posteriors temporades el Liceu ha de, i ens consta que ho està fent, redissenyar un nou full de ruta que consolidi el futur i la sostenibilitat del Teatre els propers cinc anys.

Els adjuntem el fullet en el qual consten les diferents categories d'ajuda econòmica així com les
contraprestacions que rebran els donants i els comuniquem que ens agradaria molt que els nostres socis i sòcies s'impliquessin en la mesura que puguin en aquest important projecte a través de les seves aportacions per petites que siguin i de la difusió del fullet entre els seus familiars i amistats.

Tots aquells que vulguin col•laborar amb aquesta iniciativa poden enviar el díptic que els adjuntem amb les seves dades personals ben especificades a la Societat del Gran Teatre del Liceu qui a través de la seva oficina els lliurarà al departament de màrqueting del Liceu a mesura que els vagi rebent.

Amb l'esperança posada en que aquesta iniciativa tingui un bon acolliment entre els nostres associats, ens acomiadem amb una afectuosa salutació.

LA JUNTA DE GOVERN